Fit4Life

FIT4LIFE

In 2018 promoveerde Stefan van Rooijen op het programma Fit4Surgery. Met als doel het verbeteren van de conditie van kankerpatiënten in 4 weken. De studie ­Fit2Fight in combinatie met het programma Fit4Surgery, mogelijk gemaakt dankzij onze donateurs, werd ingezet bij mensen met darmkanker. Het resultaat was bijzonder belangwekkend en positief. In plaats van 40% van de patienten was nu maar liefst 86% een maand na de operatie hersteld. Meer dan een verdubbeling! De gemiddelde leeftijd van deze groep was circa 70 jaar. Mensen van 34 tot in de 86 jaar deden hier aan mee. Iedereen hield het vol en HET WERKT.

Het doktersrecept

Hoe je je gezondheid kan verbeteren door je leefstijl aan te passen, staat nu opgeschreven in het boek ‘Het doktersrecept, Fit4life’. Je kunt het boek toepassen na de diagnose kanker maar het is er voor iedereen die fit zijn en fit blijven belangrijk vindt. Een boek vol met kennis. Een praktische vertaalslag van duizenden wetenschappelijke artikelen en jarenlang onderzoek. Aangevuld met tientallen tips van wetenschappers en ervaringsdeskundigen.

 

Lifestyle center Laarbeek start met Fit4Life

 • Het programma wordt begeleid door paramedici (fysiotherapeut en diëtist) en is opgezet door een huisarts (Dr. Stefan van Rooijen)

 • Het programma behandelt alle leefstijlthema’s (Gezondheid, Voeding, Gedrag, Bewegen, Intoxicaties (alcohol, roken, drugs, medicatie), Mentaal (Zingeving, kwaliteit van leven, stress, slaap))

 • In 12 maanden tijd werkt men aan duurzame leefstijlverbeteringen

 • In het Fit4Life jaartraject traint men zowel lichaam als mindset

 • Fit4Life is het enige leefstijlprogramma wat een brug slaat tussen eerste en nuldelijns zorg

 • Alle onderdelen in het Fit4Life programma zijn medisch en wetenschappelijk onderbouwd

 • Fit4Life beoogt een duurzame (blijvende) gedragsverandering en heeft als slogan: zo maak je fit zijn je nieuwe gewoonte

 • Het Fit4Life programma wordt ondersteund door supervisie (fysieke training), coaching (motiverende gespreksvoering), en educatie (via de app)

 • Fit4Life is een samenwerking tussen artsen, paramedici, wetenschappers, de Vereniging Exclusieve Sportscholen, en Chronisch ZorgNet

 • Het Fit4Life Jaartraject vindt plaats in groepsverband wat het plezier in sporten vergroot maar wat ook helpt om het jaartraject vol te houden. Deelnemers wisselen ervaringen uit en inspireren en motiveren elkaar

 • Fit4Life motiveert deelnemers om de regie over hun gezondheid in eigen hand te nemen

Wil jij de stap zetten naar jouw gezonde leefstijl? Vul onderstaand contactformulier in!

Vraag meer informatie aan over Fit4Life

Tijdens dit adviesgesprek beantwoordt een van onze deskundigen uw eerste vragen. Vul uw gegevens in en klik op verzenden.

Waar wilt u meer informatie over?(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.