Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie

•Ervaart uw kind problemen met bijvoorbeeld (leren) fietsen?
•Heeft u het idee dat uw kind (erg) onhandig beweegt?
•Valt uw kind regelmatig en heeft u het idee dat dit meer is als bij andere kinderen?
•Ervaart uw kind pijn, klachten, ongemakken waar u niet direct een oorzaak voor heeft?

Onze gespecialiseerde kinderfysiotherapeut Sophie Raijmakers kan daarbij helpen. Op een speelse manier begeleidt de kinderfysiotherapeut kinderen tussen de 0 en 18 jaar om klachten te verminderen. Door middel van onderzoek, oefeningen en advies kan uw kind zich snel verder ontwikkelen.

Wat is kinderfysiotherapie?

Als kinderfysiotherapeut is Sophie  gespecialiseerd in het behandelen van baby’s, kinderen en jongeren met allerlei klachten. Elke leeftijdscategorie heeft verschillende veel voorkomende klachten, die de kinderfysiotherapeut  kan observeren en met behulp van meetinstrumenten speciaal voor kinderfysiotherapie kan vaststellen. Door het opnieuw aanleren van motorische vaardigheden helpt de kinderfysiotherapeut bij de ontwikkeling van uw kind en het verminderen van de klachten.

Motorische ontwikkeling kind

Wanneer u denkt dat uw kind een motorische achterstand heeft, wanneer uw kind ziek is of er andere factoren een rol spelen die klachten veroorzaken, kunt u terecht bij een kinderfysiotherapeut. Kinderfysiotherapie onderscheidt zich van kinderoefentherapie. Deze vorm van therapie is meer gericht op het behandelen van motorische vraagstukken en houdingsklachten, terwijl kinderfysiotherapie zich meer richt op onderliggende factoren zoals een aandoening of ziekte.

Behandeling kinderfysiotherapeut

Door middel van lichamelijk onderzoek en observatie van de motoriek stelt de kinderfysiotherapeut de behandeling vast. De behandeling van motorische klachten bestaat voornamelijk uit oefeningen, advies en voorlichting voor thuis. De kinderfysiotherapeut bij Fysiotherapie Laarbeek heeft specifieke ervaring om met kinderen om te gaan en extra kennis van de motorische ontwikkeling bij kinderen en de eventuele problemen daarbij. Daarnaast beschikken we over heel uitgebreide trainings- en bewegingsruimten waardoor de behandeling uitdagend en gevarieerd gemaakt wordt.

Kinderfysiotherapie wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering. We hebben contracten met nagenoeg alle zorgverzekeraars!

GRATIS ADVIESGESPREK

Tijdens dit adviesgesprek beantwoordt een van onze fysiotherapeuten uw eerste vragen rondom uw klachten/pijn en adviseert hij/zij over de juiste behandelmethode. Vul uw gegevens in en klik op verzenden. Een van onze fysiotherapeuten neemt contact met u op om een afspraak te maken voor een gratis adviesgesprek.

Waar wilt u meer informatie over?(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.